Pas på dit syn: spis æg!
Æg har en stor effekt på dine øjne. Ville du have troet det?
Ægs effekt på øjnene
Påsken er her, fasten er næsten overstået. Sikkert vil der på dit bord være en masse typiske delikatesser: skinke, brød og selvfølgelig æg! Sidstnævnte bør spises ikke kun på grund af højtiden eller dens smag, men også fordi det har en stor effekt på dine øjne, på dit syn. Ville du have troet det?
Æg har været en af vores grundlæggende proteinkilder i århundreder. Deres kalorieværdi er ikke høj, så de kan indgå i en diæt, mens de også er rige på mineraler og vitaminer udover protein. De indeholder meget calcium, jern, fosfor, zink, kalium og natrium. De indeholder også gavnlige omega-3 fedtsyrer, som er essentielle for optimal funktion af kroppen.
Men hvordan beskytter ægget øjnene?
Blandt de mange vitaminer, det indeholder (såsom A, C, D), inkluderer det vitamin E, som er kendt som øjenvitaminet. Lige så vigtig for øjensundheden er zink, hvis mangel kan være forbundet med for eksempel udviklingen af grå stær, men den gode nyhed er, at dette vigtige sporstof også findes i æg. Plus, en interessant kendsgerning er, at de pigmenter, der er ansvarlige for farven på æggeblommen, er de samme som de pigmenter, der er beregnet til at beskytte øjnene mod skadelige stråler.
Så spis masser af æg og giv dine øjne en pause i løbet af den lange weekend!